Løkblomster i krukke

En forsmak på våren

Mars er en lunefull måned som rommer alle årstider. En dag snør det og den neste dagen varmer solen. Mens jeg venter på våren og på at alle løkene jeg plantet i fjor høst skal komme opp, planter jeg en forsmak på våren i en krukke ved inngangsdøren.

Løkblomstene foretrekker kjølige temperaturer, så du trenger ikke å bekymre deg for om det blir kaldt eller kommer litt snø. Kjøper du løkblomstene i en planteskole er de ferdig herdet og kan stå ute med en gang.

Finn en krukke du syns er fin. Ha lecakuler i bunnen og plant løkblomster du liker. Du kan godt bruke en grunn krukke, for løkblomstene trenger ikke mye jord. Bland ulike sorter, så får du lengre blomstring. Plasser krukken et sted der du ser den godt, for eksempel ved inngangsdøren. Blomstringen varer lenger om krukken står i halvskygge.

Kombiner de blomstene og fargene du liker. Her har jeg brukt noen nydelige lilla ranunkler, gule påskeliljer og blå stemorsblomster. Andre vårløker som krokus, scilla, perleblomst og rutelilje kan også brukes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar