, ,

Såtid – gøy for store og små!

WP_20140329_015

Nå skal frøa i jorda og det er morsomt for både store og små. La barna være med, de syns det er kjempe gøy! For hva er vel bedre enn å så sine egne frø og se dem vokse? Og kanskje blir grønnsakene på middagstallerkenen mer spennende når de har dyrket dem selv!

Olava på 4 år var ivrig medhjelper når jeg skulle så i kjøkkenhagen. Vi gjorde det slik at jeg lagde en såstrek med en pinne og hun puttet frøene nedi langs streken. Så strødde vi litt jord over og hun fikk vanne med vannkanna si.

WP_20140330_003

Vanning er alltid gøy!

Små frø kan være vanskelig å håndtere for små barnehender og har det med å havne på ville veier. Da er det lettere med såbånd. Sommergulerøttene vi sådde hadde såbånd og hun syns det var gøy at frøene lå inne i en lang papirremse. Andre frø som er lette å håndtere for barn kan for eksempel være solsikke, sukkererter eller pyntekosmos. Sukkerertfrøene kan med fordel legges i vann dagen før. Dermed sveller de opp, blir lettere å håndtere og spirer fortere.

WP_20140329_009

Enkelt å så gulerøtter med såbånd

Kanskje kan barna til og med få sin egen del av kjøkkenhagen og så det de har lyst på selv? Hos oss har vi kjøpt en stor krukke i en fin farge på Ikea, der ungene får så det de selv vil. 

Og til slutt er det viktig å merke hva vi har sådd

Og til slutt er det viktig å merke hva vi har sådd

 

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Såtid – gøy for store og små! […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar