Så solsikker!
,

Barna sår sine egne blomster

Jippi, solsikker

Jippi, solsikker!

– Mamma, kan ikke vi også få så? Tenk så mange fine store blomster det blir, som vi kan få vanne.

Barna vil jo selvsagt gjøre det samme som mamma. Å grave i jorda og leke med vann er jo kjempegøy! Så hvorfor ikke la barna få sitt eget bed eller krukke? Eller la humla suse og la de få strø frøene utover hvor de selv vil. Slik at det blir en overraskelse hva som kommer opp hvor, senere i sommer!

Såtid – gøy for store og små!

Hos oss hadde barna lyst å ha en krukke med solsikker ved lekehuset sitt. Vi fant en stor krukke på Ikea i en knall rød farge. Siden mange solsikker blir ganske høye, kjøpte jeg en lavere sort, som passer bedre i en krukke. I tillegg kjøpte jeg inn rosa blomsterert og en blålilla blomstermix, slik at det blir en herlig blanding av farger og former i krukken.

Barna sår sine egne frø

Fint å ha en storebror som kan lese på frøposen

Så satte vi i gang! Og barna måtte selvfølgelig få gjøre alt selv. Først lagde de hull i bunnen av krukka med en drill. Det var så gøy at det ble mange hull, så denne krukka får i alle fall god drenering! Så fylte de først oppi en del lecakuler og deretter jord, nesten opp til kanten. Nå var det veldig fristende å så med en gang, men ooops! husk å vanne godt først.

Vanning er gøy!

Vanning er gøy!

Så kunne de gjøre det de hadde gleda seg til, nemlig å putte frøene i jorda. Både solsikke og blomsterert er frø som er lette å håndtere for små barnehender. De lagde små groper i jorda med fingrene og putta solsikke- og blomsterertfrø oppi. Frøene i blomstermixposen var veldig små og uhåndterlige, så de ble fordelt utover så godt det lot seg gjøre.

Til slutt strødde vi et tynt lag med jord over og vanna godt. Nå står krukka i kjøkkenhagen, rett utenfor stuevinduet, slik at barna kan følge med når frøene spirer.

Så er det bare å vente da…

Her har det vokst opp både solsikker og litt annet, til tross for både luseangrep og uttørking. Vi glemte visst å vanne en periode...

Her har det vokst opp både solsikker og litt annet, til tross for både luseangrep og uttørking. Vi glemte visst å vanne en periode…

 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Kanskje kan barna til og med få sin egen del av kjøkkenhagen og så det de har lyst på selv? Hos oss har vi kjøpt en stor krukke i en fin farge på Ikea, der ungene får så det de selv vil.  […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar