, ,

Krydderurter i krukker og kar

Planting av urter

Krydderurter

Etter noen fantastiske vårdager med sommertemperaturer nå i april, klør det i fingrene etter å fylle krukker og kar med vakre og nyttige planter. Det kan fortsatt være kaldt på natten, så sommerblomstene må vente litt til. Men krydderurter er mer robuste og kan trygt plantes nå. Dersom du kjøper krydderurtene på et plantesenter er de allerede herdet og vant til å stå ute.

Slik bygger du ditt eget plantebord

For at hagen skal framstå en frodig oase, fyller jeg krukker og kar med blomster og spiselige vekster når våren kommer. Når man planter i krukker er det viktig å passe på at plantene får nok og riktig jord. Husk også at det er lurt å velge planter som tåler litt tørke, så slipper du å vanne hele tiden.

De fleste krydderurter er nøysomme og tåler en god del tørke. Planter med grå og/eller små blader, for eksempel salvie, timian og rosmarin, er karrige og tåler tørke best. Krydderurter med store grønne blader, som for eksempel persille, mynte og koriander liker mer næringsrik jord og trenger mere vann.

WP_20140429_011

Velg planter som tåler tørke til sinkbaljen

Til sinkbaljen velger jeg å plante krydderurter som tåler en del tørke. Sinkbaljen er grunn og varmes lett opp av solen på varme dager, derfor tørker jorden lett ut. Sitrontimian og rosmarin tåler en del tørke og passer derfor godt.  I tillegg planter jeg også krydderurter i terrakottakrukker og dette syns jeg skaper en hyggelig stemning av Middelhavet i kjøkkenhagen.

Sitrontimian

Sitrontimian

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar