Tulipaner

Tulipa `Groenland` sammen med Tulipa `Queen of Night`og Allium

Tulipa `Groenland` sammen med Tulipa `Queen of Night`og Allium

Tulipanene er på høyden nå! De folder seg ut og viser seg frem i all sin prakt. Men snart er det over for i år. De tulipanene som står i sola er allerede på hell. Snart vil de takke for seg og tilbake står de nakne og litt melankolske stilkene. Men de tulipanene som har litt skygge holder blomstringen lengre og er nydelige akkurat nå. Ved å plassere tulipaner på flere steder i hagen med ulike solforhold, varer blomstringen lenger og du rekker å nyte mer av den.

Tulipa `Purple Prince`

Tulipa `Purple Prince` sammen med en rosa tulipan med frynsete kanter, som jeg ikke husker navnet på. I bakgrunnen hvite tulipaner og blå forglemmegei

Men likevel, hver vår får jeg samme følelsen når det er over. ”Var det alt dere hadde å by på for i år tulipaner?” Hele vinteren går jeg og gleder meg til våren og tulipanblomstringen, men så plutselig er det over. Og var det ikke flere tulipaner i fjor? Er det kanskje bare fordi jeg har gleda meg så lenge, at jeg husker det som mer i fjor? Eller er det rett og slett noen løker som har takka for seg? Det siste er godt mulig. Tulipanløker lever ikke så lenge, så litt svinn må man regne med. Men jeg syns egentlig ikke at det gjør noe, for da blir det også plass til noe nytt hvert år!

Tuipa `Queen of Night`

Tulipa `Queen of Night`i fin kontrast til bakgrunnen og Tulipa `Groenland`

Det er altså bare å nyte tulipanblomstringen i fulle drag mens den står på! Og mens jeg gjør det, dukker det gjerne opp noen ideer til nye sammenplantinger. Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å sette noen nye løker til høsten også! Og så kommer jeg til å glede meg akkurat like mye til neste vår.

Tulipa `Spring Green`lyser opp i hagen

Tulipa `Spring Green`lyser opp i hagen og staudebedet

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar