Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Høstens rosa fyrverkeri

Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Pyntekorg Cosmos bipinnatus pynter virkelig opp i hagen nå. Den sørger for frodig og romantisk sensommerblomstring i alle nyanser av rosa. Og den blomstrer lenge og villig, kanskje helt ut i oktober hvis dette nydelige høstværet fortsetter!

Pyntekorg Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Pyntekorg Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Pyntekorg er en fast følgesvenn. Jeg syns de har nydelige blomster og hver plante gjør så mye ut av seg at det er en fryd! Det er virkelig et under hvor mye blomster og bladverk det blir av bare ett eneste frø. Pyntekorg forsyner høsthagen med stadig nye rosa blomster. Den er som et rosa fyrverkeri, som hjelper meg å beholde sommerfølelsen litt lenger!

Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Høstblomstring med pyntekorg Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

I år sådde jeg sorten `Candy Stripe`. Blomstene er rosa i ulike nyanser, med litt mørkere rosa kanter. Jeg syn den er skikkelig fin. Den trives godt der den står i staudebedet ved terrassen. Her er det full sol og ikke for tørr jord. Litt tilfeldig at den ble plassert der, sånn er det jo ofte. Jeg syns hagen har det med å bli for liten når jeg skal plante ut alt jeg har sådd om våren… Men altså, jeg tenkte det ville bli fint å kunne nyte blomstringen av Cosmos fra terrassen. Og det ble det!

Biene elsker pyntekorg Cosmos bipinnatus

Biene elsker pyntekorg! Her forsyner er bie seg av Cosmos bipinnatus `Candy Stripe`

Pyntekorg er god mat for biene. Har du de i hagen sørger du for at biene har det bra i hagen din langt utover høsten!

Pyntekorg

Pyntekorg bipinnatus `Early Summer`

Pyntekorg passer fint sammen med bambus og  bunndekket av japanstarr Carex morrowi `Ice Dance`. De trådflikete bladene danner også en fin kontrast mot de store bladene til hosta.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar