Villvin med sprakende høstfarger

Høsthagen

Staudebed i høstprakt

Staudebed i høstprakt med gress og hosta i varme høstfarger.

Høsten er jammen en vakker årstid! Den kalde høstluften gir bladene nydelige farger i gule, orange og røde nyanser. Når solen skinner er det rett og slett magisk! Men jeg syns også høsten er vakker når været er grått og vått, bare på en annen måte. Her har jeg samlet noen stemningsbilder av høsten i hagen min.

DSC_6257

Villvin Parthenocissus quinquefolia vokser på et gjerde i hagen min. Den er spesielt vakker nå på høsten med sin flotte dyp røde høstfarge. Villvin er en frodig og villig klatreplante som raskt dekker hva det skal være og gjør det grønt. De dekorative blå bærene er populære blant småfuglene og får ikke henge lenge i fred.

Deschampsia cespitosa `Goldschleier` og villvin

Den lave høstsolen farger vippene til Deschampsia cespitosa `Goldschleier` i gylne toner

Foran gjerdet med klatrende villvin vokser smelle Deschampsia cespitosa `Goldschleier`. Gresset er spesielt dekorativt nå på høsten, når den lave høstsolen farger de lett hengende vippene gylne mot den røde villvinen i bakgrunnen.

DSC_6243

Hosta er en av mine favoritter! Den har store og dekorative blader og skaper flotte kontraster mot andre stauder og busker.

Marikåpe i høsthagen

Marikåpe og hosta er en flott kombinasjon. Marikåpe samler duggdråper i kalde høstmorgener

Den er vakker på forsommeren, når bladene er grønne og saftige, men nesten enda flottere nå, syns jeg. De store bladene har fått en nydelige gulgulgrønn farge som de dekorative bladnervene tegner flotte striper på.

Hosta med høstfargede blader

Hosta er vakker også når bladene begynner å visne

Men hosta er også vakker når bladene begynner å visne og forvandles til brungule papirtynne flak som legger seg som et beskyttende lag over bakken.

Hageblåbær har flotte høstfarger

Hageblåbær har flotte høstfarger

Hageblåbær er en busk som virkelig gjør mye ut av seg på høsten. Den forsyner oss med bær på sommeren, men rent estetisk har den ikke så mye å tilføre før nå! Nå eksploderer den i intenst gylne røde farger som går over mot og lilla.

Hageblåbær i høstprakt

Hageblåbær i høstprakt

Hageblåbær beholder høstfargen lenge etter at mange andre busker har felt bladene. Derfor syns jeg det er fint å plassere den slik at du kan se den inne fra huset, slik at du kan nyte de flotte høstfargene så lenge som mulig utover høsten.

Blomstrende humle

Blomstrende humle

Humle Humlus lupulus lyser opp i hagen med sitt fortsatt grønne og friske bladverk. I tillegg er den utrolig dekorativ nå fordi den blomstrer med en masse nydelige lysegrønne blomster, som nesten ser ut som små kongler.

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar