Nytt hageår

Frosne nyper

Vel, da er vi godt i gang med det nye året og jeg vil gjerne få ønske både trofaste og nye følgere et riktig godt nyttår!

Nytt hageår! Nye forventninger. På denne tiden av året er det ikke mye som skal gjøres ute, så jeg pakker meg inn i pledd i sofaen og leser hagebøker. Bruker de mørke kveldene til å lete etter inspirasjon og drømmer meg litt bort i prosjekter og idèer. Planlegger hva jeg skal plante og lurer på hvilke planter som vil komme opp igjen til våren. Hagen er dekket av snø nå. Som en stor dyne som visker ut spor av kanter og blomsterbed og gjør at jeg tillater meg å tenke nytt. Får følelsen av å ha helt blanke ark! Jeg vet godt at drømmene mine kommer til å bli innhentet av virkeligheten, når våren kommer. Men det gjør ikke noe, det er som kjent gratis å drømme!

Snødekt solhatt

Så mens hagen ligger i dvale spirer hagedrømmene mine. Hva skal jeg dyrke i år skal tro? Skulle ønske jeg kunne utvide kjøkkenhagen. Da kunne jeg få plass til flere krydderurter og mer grønnsaker… Jeg bare vet at jeg kommer til å drømme om drivhus, i år også! Jeg gleder meg alltid til løkblomstringen! Det blir spennende å se de nye løkene jeg planta i høst og hvilke som kommer opp igjen fra i fjor. Og kanskje, bare kanskje orker vi å ta fatt på «problem»området på nordsiden av huset? Der det bare er rot nå. Og en trampoline. Jeg ser for meg en hyggelig sitteplass i kveldsolen med fine hagemøbler, grusdekke, tråkkheller og noen flotte krukker med blomster og gress. Og kanskje en pergola med en frodig klatreplante?

"Problemområdet" i hagen min

«Problem»området i hagen min

Jeg seg ser virkelig frem mot vår og lysere tider. Jeg gleder meg til det skal vokse og gro rundt meg igjen. Men jeg liker vinteren også og håper snøen ligger lenge, det er ikke det. Det er bare så fint å ha noe å glede seg til! Så mens det er hvitt og fint ute, koser jeg meg med hagebøker og en kopp te i sofakroken. God helg!

Planning

Planleggingsfasen

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar