Takløk sedum

Grønt, grått og lilla!

Takløk sedum

Fikk lyst å skape litt vårstemning i heimen! Syns sammenplantingen av sedum, takløk og rutelilje ble ganske fin. Jeg liker kombinasjonen av de grågrønne bladene til Sedum sieboldii sammen med de mørke bladene til Sempervirum tectorum. Lillafargen i takløken hentes fint opp av ruteliljene. De ulike bladformene skaper en fin kontrast til de rolige og balanserte fargene.

Sammenplanting av sedum og rutelilje

Sammenplanting av sedum og rutelilje

Bruk en skål, krukke eller et fat. Jeg brukte en glasskål som jeg hadde stående i skapet. Legg lecakuler i bunnen, plasser plantene slik du vil ha dem og fyll på med jord. Jeg la orkidejord på toppen fordi jeg syns det ser finere ut enn bare jord.

Rutelilje Fritillaria meleagris

Rutelilje Fritillaria meleagris

Rutelilje Fritillaria meleagris har et vakkert rutete mønster på de dekorative klokkene.

På grunn av pollenallergi bruker jeg ikke å ha løkblomster inne, men venter tålmodig på våren slik at jeg kan nyte løkblomstringen ute. Men jeg har hørt at det kan hjelpe å fjerne pollenbærerne når blomstene åpner seg. Det hjelper også å velge løkblomster som har små eller godt skjulte pollenbærere, som for eksempel perleblomst eller rutelilje. Så nå vil jeg teste og se hvordan dette går. Har du noe erfaringer med dette?

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar