Syrinblomstring

Når syrinene blomstrer

Syrinblomstring

Nå blomstrer syrinkvistene jeg tok inn i stua for et par uker siden! Hvite nydelige blomsterklaser som lyser opp og skaper forventning om vår. En bukett av greiner som blomstrer på bar kvist.

Syrinkvister i blomst

Det er utrolig dekorativt med en vase med greiner som drives i blomst. Nå nytes synet av mange bristeferdige blomsterklaser og noen vårgrønne blader innimellom. Som du ser har noen blomsterklaser sprunget ut, mens andre holder igjen litt til.

Syrinblomstring

Syrinblomstring

Dette kan du enkelt gjøre selv! Jeg har skrevet en bloggpost om å drive kvister i blomst inne nå på vinteren.

4 replies
 1. Iren Kristiansen
  Iren Kristiansen says:

  Hei ! Lurer på om du kan svare meg på et spørsmål ? Går det an å ta inn syrinkvister for å få dem til å blomstre før tiden ? Ser jo ut som det er det du har gjort her. Ønsker å pynte med dem i konfirmasjon 7.mai ( på østlandet ), men det er jo litt tildlig for naturlig blomstring.
  MVH Iren kristiansen

  Svar
  • Gunnhild
   Gunnhild says:

   Hei Iren! Det går fint an å ta inn kvister og drive frem blomster før tiden, både av syrin og flere andre vårblomstrende busker som blomstrer på bar kvist. Det er ikke vanskelig, anbefaler deg virkelig å prøve det! Det som naturligvis er utfordrende er time blomstringen til konfirmasjonen du skal ha… Dette er jo ingen eksakt vitenskap;) Det du kan gjøre er å ta inn kvister i flere omganger utover senvinteren/våren og prøve deg litt frem med temperatur og plassering, og slik prøve å sikre deg best mulig at du har kvister som blomstrer til det tidspunktet du ønsker. Jeg vil anbefale at kvistene får stå lyst og svalt, skift vann på dem ofte, og så når det nærmer seg kan du speede opp drivingen ved å gi dem mer varme. Lykke til! 🙂

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] du tar dem inn i varmen, husk å fylle på med vann når det trengs. Så er det bare å vente på vårblomstringen! Forrige uke hentet jeg syrinkvister på tur i skogen. Etter en uke i stuevarmen har de fått […]

 2. […] du tar dem inn i varmen, husk å fylle på med vann når det trengs. Så er det bare å vente på vårblomstringen! Forrige uke hentet jeg syrinkvister på tur i skogen. Etter en uke i stuevarmen har de fått […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar