Avispapirpotter
, ,

Gjenbruk – hjemmelagde såpotter

Avispapirpotter

Avispapirpotter

Har du lyst å så frø i hjemmelagde avispapirpotter? Jeg liker å tenke gjenbruk i hverdagen, bedre å bruke noe jeg har liggende, enn å kjøpe noe nytt. I alle fall om det nye er laget av plast! Jeg syns det er morsomt og prøve å lage ting av noe man likevel bare hadde tenkt å kaste. Og så gjør det heller ikke noe at avispapirpottene ble litt dekorative også!

Avispapirpotter

Avispapirpotter

Jeg lagde pottene ved hjelp av et lite glass og en gammel avis. Jeg brukte en avisside per potte og bretta papiret dobbelt på langs av siden før jeg begynte. Deretter rulla jeg papiret stramt rundt et glass, samtidig som jeg bretta papiret stramt inn under bunnen. Så tok jeg glasset forsiktig ut og brukte en tung gjenstand til å presse bunnen godt sammen. Om noen potter ikke vil henge helt sammen, kan du jukse litt og bruke en teipbit. Det finnes faktisk et lite verktøy i tre til å lage slike potter, men jeg har ikke det og klarte meg fint uten.

Mars er såtid! Gjenbruk, såpotter av avispapir.

Fyll pottene med jord og så det du vil!

Pottene fylles forsiktig med jord. Press jorden lett sammen og dusj den godt med en sprutflaske før du sår. Deretter strør du litt jord over, presser jorden godt mot frøene og dusjer jorden godt. Legg plast over og sett pottene på et lyst og relativt varmt sted. Hold såflaten fuktig til frøene spirer.

På rekke og rad til spiring i vinduet

På rekke og rad til spiring i vinduet

Avispapirpotter er praktiske når du skal prikle og potte om spirene dine. De små plantene har utrolig skjøre stilker og rotsystem som er lette å ødelegge. Avispapir trenger du ikke å ta bort fordi papiret uansett vil gå i oppløsning etterhvert, og derfor kan plantene enkelt og greit pottes om med avispapirpotta på.

Jeg prøver å tenke gjenbruk og sår i kartonger og potter

Jeg prøver å tenke gjenbruk og sår i kartonger, potter jeg lager selv og i plastpotter jeg har tatt vare på

Melk- eller juicekartonger er kanskje ikke like dekorative, men er praktiske og kan gjenvinnes etter bruk. Kartongen kan lett klippes bort når spiren skal prikles og plantes om slik at planta ikke skades. Plastpotter som du har kjøpt planter i tidligere kan også fint gjenbrukes.

Karse var først ute med å spire. Prøver gresk karse i år!

Karse var først ute med å spire. Prøver gresk karse i år!

Noe av det jeg sådde tidligere i mars har begynt å spire. Chili, paprika og kjempeverbena bruker lang tid på å spire, så de kommer senere. Men både tomat og basilikum spirer nå. Og karse selvfølgelig, den var aller først ute med å spire!

6 replies
 1. connie leira
  connie leira says:

  gjennbruk er flott ,det er jo dyrt om alt skal kjøpes nytt hvert år,jeg tar også vare på plastbegre med lokk som har vært småtomater og druer i 🙂

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. My Homepage sier:

  … [Trackback]

  […] Read More Infos here: tantegronnshage.no/2015/03/25/gjenbruk-hjemmelagde-sapotter/ […]

 2. […] Du kan ta et par sider fra en avis og lage avispapirpotter ved å rulle avispapiret rundt et glass og stampe det sammen i bunnen. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar