Chinodoxa sardensis

Vårtegn

Tulipa humilis

Tulipa humilis. En pangstart på både bloggposten og årets tulipanblomstring!

Blir glad av å se alle vårtegnene og vårblomstene som dukker opp i hagen min nå! Etter å ha vært på lang påskeferie var det godt å komme hjem igjen også. Noe av det første jeg gjorde var å ta en oppdagelsesrunde i hagen og se på alt som har poppet opp eller frem den siste uka. Fikk så lyst å vise dere noen av vårtegnene!

Rødhyll i knopp

Rødhyll i knopp

Rødhyll med sine dekorative vinrøde knopper på bar kvist.

Tulipa humilis

Tulipa humilis

Villtulipaner er mer herdige og kommer tidligere på våren enn vanlige tulipaner. Denne rosa varianten heter Tulipa humilis og er de første tulipanene som blomstrer i hagen min i år! Det er ikke mange tidlige vårblomster som har rosa farge, rosa er en sommerfarge i blomsterverdenen. Derfor lyser denne villtulipanen skikkelig opp i bedet nå og vekker virkelig opp de vintersløve sansene mine!

Stormarikåpe Alchemilla mollis

Stormarikåpe er tidlig på`n

Små tuer av marikåpe har så vidt begynt å vokse frem i bedene. Stormarikåpe er en takknemlig staude som er herdig og starter våren tidlig. Den bridrar med grønn farge til bedene nå som det meste går i grå- og bruntoner. I tillegg har den dekorative blader som vakkert samler duggdråpene på kalde vårmorgener.

Tulipane er på vei opp

Tulipane er i rute

De tidligste tulipanene har begynt å få en del blader nå i begynnelsen av april. Etter hvert kommer nok de senere sortene opp også. Gleder meg veldig til de setter i gang og blomstre! Jeg syns det er like flott hvert år!

Solgule krokus

Crocus flavus

Solgule krokus i plenen gir meg vårfølelse!

Forsythia x intermedia

Snart blomstrer forsythia

Forsythia står med bristeferdige knopper nå. Snart blomstrer de med knall gule små blomster på bar kvist. Jeg syns det er like vakkert hvert år!

Snøstjerne Chionodoxa

Flor av minnesnøstjerne

4 replies
 1. connie leira
  connie leira says:

  så mange deilige vårtegn,tror nesten dette må være den beste tiden på året 🙂 bare det å se alt som vekkes til liv igjen etter en lang vinterdvale.Ha en fin dag videre

  Svar
  • Gunnhild
   Gunnhild says:

   Hei Connie! Takk for det:) Jeg er helt enig med deg! Det er godt med vår og farger og blomster så vi får vekka de vintersløve sansene våre;)

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] de tidligblomstrende løkene kan du for eksempel plante villtulipan, snøklokke, krokus, russeblåstjerne og minnesnøstjerne. De tidligste løkblomstene er […]

 2. […] de tidligblomstrende løkene kan du for eksempel plante villtulipan, snøklokke, krokus, russeblåstjerne og minnesnøstjerne. De tidligste løkblomstene er […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar