Villtulipan i krukke. Tulipa miscellaneous `Urumiensis`

Kom mai du skjønne milde!

Skogstulipan Tulipa miscellaaneous `Urumiensis`

Skogtulipan Tulipa miscellaaneous `Urumiensis`

Nå i begynnelsen av mai er det blomsterløkene som står i fokus! Akkurat nå blomstrer de som om de skulle hatt betalt for det! Villtulipan, perleblomst, rutelilje, pinselilje, påskelilje. Alle er like vakre på hver sin måte. Og snart er det tulipaner og allium som står for tur!

Lilla og gule tuipaner

De første tulipanene!

Våren er en fin tid og jeg gleder meg til løkblomstringen hvert år. Men fordi jeg har pollenallergi gruer jeg meg også. Varmen vi har hatt i Oslo i det siste gjør at alt det grønne formelig eksploderer. Det kjennes på kroppen. Men jeg nyter våren og  løkblomstringen likevel, om enn innenfra. Det er nesten så jeg kan se tulipanene vokse. Staudene er like ivrige og blir større for hver dag som går. Bare synd at ugresset også vokser minst like fort…

Perleblomst Muscari armeniacum

Perleblomst Muscari armeniacum

Perleblomst lyser vakkert opp i hagen med den sterke blåfargen sin. Fordi den er rik på nektar er den en sikker humlefavoritt. Men kanskje har fargen noe å si også? Humler liker i alle fall ekstra godt de plantene med blå og lilla farger på blomstene.

Jeg syns allium og prydgress er en fin plantekombinasjon

Prydgress og løkblomster kler hverandre godt i staudebedet. Rosa tulipaner i bakgrunnen og Allium aflatuense på vei opp i forgrunnen

I  hagen min har jeg forskjellige kombinasjoner av blomsterløker på ulike steder. Gjerne slik at de kan nytes både innenfra og ute i hagen. Jeg syns blomsterløk blir finest når de står sammen med stauder, slik som på bildet over, hvor allium og tulipaner er naboer med prydgress.

En fin kombinasjon! Den sorte Tulipa `Havran` sammen med den hvite Narcissus triandus `Thalia`

En fin kombinasjon, syns jeg! Den sorte Tulipa `Havran` sammen med den hvite Narcissus triandus `Thalia`

Jeg har gleda meg til tulipanblomstringen hele vinteren og nå skal den virkelig nytes!

Villtulipan i krukke. Tulipa miscellaneous `Urumiensis`

Villtulipan i krukke. Tulipa miscellaneous `Urumiensis`

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar