Balkongkasse med Petunia surfina

Festlige sommerblomster til 17.mai!

Humlefavoritt

Det fine med sommerblomster er at det blir frodig på 1 2 3! Vi slipper å vente på blomstringen og kan nyte resultatet med en gang. «Instant garden»! Det er nettopp det vi vil ha når vi skal pynte til 17.mai!

Petunia surfina

Petunia surfina

Etter en lang vinter lengter jeg etter blomster og farger. Akkurat nå kjennes det som at jeg ikke har tid til å vente på staudeblomstringen, jeg vil omgi meg med blomster med en gang! Jeg fryder meg med å kjøpe inn årets sommerblomster og digger at krukker og kar fylles opp med frodige planter.

Betongkrukker med sommerblomster

En gruppe betongkrukker med rød kløver i forgrunnen og gress, rosa superpetunia og sjokoladekosmos i bakgrunnen

Det jeg liker med sommerblomster er nettopp at de er ettårige! Da kan jeg prøve ut nye kombinasjoner hvert år. Blir det ikke bra, så gjør det ingenting, neste år er det uansett nye muligheter! Blir det en fin plantekombinasjon, tar jeg bilde av den slik at jeg husker den til et annet år.

Balkongkasser med sommerblomster

Balkongkasser med limegul Petunia surfina i kontrast til forskjellige blå og lilla nyanser, blant annet superpetunia, verbena og diascia

Syns du det er vanskelig å velge sommerblomster som passer sammen? Eller trenger du tips for å få blomstene til å vare hele sesongen? Her er fire tips for å lykkes med sommerblomstene.

Krukke med sommerblomster i rosa nyanser

Svart krukke med sommerblomster i ulike rosa nyanser

  1. Plant sommerblomstene i krukker, det fremhever både plantene og omgivelsene. Mange krukker og kar skaper et frodig inntrykk! Bruk god jord med mye kompost i. Plant i romslige krukker slik at plantene får mye jord, da tørker de ikke så lett. Vann rikelig hele sesongen og gi flytende næring hver uke.
  2. Velg planter som passer sammen og til husets fasade. Det blir mest harmonisk når blomsterfargene passer til omgivelsene. Tenk lyse farger mot en mørk husfasade og mørkere farger/bladverk mot en lys bakgrunn.Pasjonsblomst
  3. Lag deg et fargetema. Når du komponerer tenk høyder og kontraster, smått og stort, blankt mot matt, mørke og lyse toner osv. Kombiner aldri varme og kalde farger. Plant èn sort i hver krukke eller komponer flere ulike sorter i hver. Ton i ton blir mest harmonisk. Lik farge og materialer på krukkene skaper helhet, selv om plantene har ulike farger.
  4. Har du et lite uterom kan du bruke få farger for å unngå at inntrykket blir rotete. Innslag av grønne planter eller gress skaper et roligere inntrykk. Rødt, gult og orange er intense farger, som gir inntrykk av å komme mot deg. Kalde farger som blått, lilla og grønt gir inntrykk av avstand. Effekten farger har på øyet kan brukes bevisst!

Lykke til og god 17.mai til dere alle!

Plantekomposisjon med Petunia surfina og femtunge

Plantekomposisjon med lilla og limegul Petunia surfina og lilla femtunge

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar