Hyasint i krukke

Plant i krukker til jul!

Hyasint i krukke

Skap julestemning ute ved å fylle krukker og kar med grønne planter og blomster som tåler litt kulde! Det frisker opp i en trist og grå desemberhage og fyller julen med blomsterglede. Plasser krukkene ved inngangspartiet, eller der du kan nyte dem de få timene vi har med dagslys nå på den mørkeste tiden.

Høstblomster. Krukke med røsslyng, sølvsenecio og alunrot.

Krukke med fargerik røsslyng, sølvsenecio og rød alunrot lyser opp med friske farger

Kulde

Det er flere planter som trives ute selv om det er lave temperaturer. De fleste av dem liker ikke frost, så du må passe litt på når gradestokken kryper nedover. Plant i krukker som lett kan flyttes inn eller i lè og under tak. Om det bare er noen få minusgrader, kan du beskytte plantene mot frost ved å pakke en fiberduk rundt, men er det langvarig eller streng kulde, må plantene settes frostfritt for å klare seg.

Sammenplanting i krukke som lyser opp i vintermørket. Hvit julerose kombinert med sølvgrå Calosephalus skaper julestemning

Juleroser er flotte! De klarer seg ikke lenge i stuetemperatur, men kan fint herdes til å stå ute. Hvit julerose kombinert med de sølvfarget Calosephalus, pynter fint opp til jul

Herding

Dekorative løker av blå og hvit Hyasint i lav vintersol

Dekorative løker av blå og hvit Hyasint i lav vintersol

Når du kjøper planter som du skal plante ute nå på vinteren, må du forsikre deg om at de er herdet. Det vil si at planteskolen har vendt plantene til lave temperaturer over tid slik at de tåler å stå ute. Planter som er herdet tåler lave temperaturer og vind, de kan også tåle noen minusgrader uten å ta skade av det. Planter som ikke er herdet, vil ikke tåle den brå overgangen fra inne- til utetemperaturer. Det er bare planter som i utgangspunktet tåler lave temperaturer som kan herdes til å stå ute på vinteren

Dersom det er mildvær kan du herde selv. La plantene stå ute på et beskyttet sted en ukes tid. Følg med på værmeldingen og ta plantene inn dersom det er meldt frost. Plasser plantene i lè for vær og vind, gjerne under tak, slik at de gradvis venner seg til å stå ute.

Krukker med planter som tåler kulde

En samling krukker ved inngangspartiet mitt, med planter som tåler lave temperaturer. Hyasint, julerose, calosephalus, sølvkrans, røsslyng og alunrot

Planter til vinterkrukker

Hyasint, høstlyng, sølvkrans, calosephalus og julerose er planter som tåler lave temperaturer og som kan plantes i krukker ute nå. De tåler også noen minusgrader om det ikke blir langvarig frost.

Bartrær er vinterherdige og holder seg grønne hele vinteren. Kombiner gjerne bartrær med sølvfargede vekster i krukkene dine. Det sølvfargede bladverket står i vakker kontrast mot en grønn bakgrunn. Bruk gjerne grønn mose til å dekke jorden i krukka, det er dekorativt samtidig som det luner og hjelper jorden å holde på fuktigheten.

WP_20151130_021

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar