Blomstrende vårkrukker

 

WP_20160422_032

Når våren kommer er jeg er rask til å fylle krukker og potter med fargerike blomster. Det gir så herlig vårfølelse! Noen skjønnheter ved inngangspartiet eller på terrassen skaper skikkelig vårstemning. Selv om april er lunefull og har kalde dager, trenger du ikke være redd for å plante. Det finnes flere herdige vårplanter du kan fylle krukkene med enn du kanskje tror!

Ranunkel, perleblomst og forglemmegei.Både stemor, forglemmegei, tusenfryd, vårlyng og ranunkel er planter som tåler flere minusgrader. Løkblomster som påskeliljer, perleblomst og rutelilje trives i lave temperaturer. Om du vil gjøre krukkene mer frodige kan du fylle inn med grønne bladvekster, det fremhever blomstene. Eføy, muehlenbeckia og prydkløver tåler lave temperaturer, men trives ikke i full sol. Jeg har laget en oversikt med vårplanter du kan plante nå!

Selv om plantene tåler noen minusgrader, bør du likevel passe litt ekstra på. Plasser krukkene lunt, gjerne inntil en vegg og under tak. Dekk til med en tynn fiberduk eller ta krukkene inn dersom det blir frost. 

Vårblomster i krukker

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar