Betongkrukke med sommerblomster

Med krukker fonyer du hagen hvert år.

Jeg har dilla på krukker og har derfor mange av dem i hagen min. Det fine med krukker er at du på en enkel måte fornyer hagen hvert år. Busker og stauder er stort sett de samme. Men det du planter i krukker kan du variere så mye du bare vil. Med krukker blir det aldri kjedelig!

Urter og sommerblomster i krukker på terrassen

En samling krukker med urter, stauder, sommerblomster og prydgress tilfører sommerlig stemning og frodighet til terrassen min

Krukkene «pimper» opp hagen og tilfører frodighet og stemning til terrassen eller inngangspartiet ditt. Du kan variere innholdet i krukkene med årstidene slik at du får en frodig og spennende hage fra tidlig om våren til sent på høsten. Og ble ikke resultatet bra, så er det ikke så farlig. Sommerblomstene er uansett ettårige, så neste år kan du bare finne på noe annet.

Plantekombinasjon med kontraster og harmoni

En plantekombinasjon med både kontrast og harmoni. Prydgress, salvie, alunrot og lykkekløver

Det kan være vanskelig å sette sammen spennende plantekombinasjoner. Det letteste er å plante det samme som i fjor, uten å tenke så mye mer på det.

Men jeg liker å bruke tid på å finne planter som står godt sammen. Jeg leter etter kombinasjoner som er spennende å se på og som er godt for øyet å hvile på – uten at det blir for kjedelig! Det gjelder å finne den rette balansen mellom harmoni og kontrast. Jeg velger meg gjerne et fargetema og ser etter planter som harmonerer med hverandre i fargene, samtidig som de kontrasterer hverandre med ulike bladfarger, voksemåter og bladformer.

Planter som står i krukker er mer utsatt for tørke. Derfor har jeg installert vanningsanlegg. Noe som er veldig kjekt, fordi det kan stilles inn på automatisk vanning, slik at jeg ikke trenger å bekymre meg for plantene når jeg reiser bort på ferie. Det er dessuten praktisk med store krukker. Et stort jordvolum gjør at planten blir mindre utsatt for tørke og du slipper å vanne så ofte.

Betongkrukker, prydgress, georginer, sedum

En litt stram plantekombinasjon med prydgress, georginer og sedum i betongkrukker

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar