Bind din egen julekrans!

Nå er jula rett rundt hjørnet og du har sikkert mye du skal rekke å gjøre før du kan senke skuldrene. Selv prøver jeg å legge lista lavt og gjør ikke så mye ut av juleforberedelser og julepynting. Men det er èn ting jeg liker å gjøre før jul som jeg setter veldig pris på. Jeg setter av noen timer til en hjemmelaget julekrans! I år valgte jeg å lage en enkel julekrans av granbar.

Dette trenger du

 • Granbar, du trenger mer enn du tror
 • Blomsterbindertråd, sølvfarget og evt. tynn ståltråd
 • Avbitertang og rosesaks el.
 • Kongler eller annen pynt, om du har lyst å pynte kransen

Først går jeg i skogen for å hente granbar og deretter rigger jeg meg til ved et bord ute i hagen. For meg er det nesten som å meditere når jeg står og binder kransen Jeg liker det veldig godt, det gir meg julestemning og ro i sjelen.

 • Lag en jevn pølse

  Velg deg først ut lange og tette greiner, form de til en jevn «pølse» som du bøyer og former til en krans. Vikle ståltråd rundt og rundt slik at du til slutt lager en jevn ring av granbar – dette er utgangspunktet for den ferdige kransen.

 • Form kransen

  Nå skal du bruke litt mindre, men tette og fine greiner til å gjøre kransen jevn og fyldig. Jobb hele tiden med klokka! Stikk stilken på hver grein skrått inn i kransen, slik at stilken skjules, form greinen rundt kransen. Jobb deg rundt hele kransen på denne måten.

 • Surr med ståltrå

  Vikle den sølvfargede blomsterbindertråden rundt og rundt kransen, slik at greinene bindes pent fast.

 • Pynt

  Pynt kransen om du vil, jeg liker det enkelt og syns den er finest uten pynt.

Slik binder du en krans

Ferdig selvlaget julekrans av granbar

Julekrans av granbar

Nå kan jula komme!

Inngangspartiet er pynta til jul Julestemning med selvlaget julekrans og adventsjerne og svibler i krukke

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar