,

Nå kan du beskjære prydgress!

De fleste prydgress skal beskjæres i mars. Men i langstrakte Norge er det store forskjeller på når våren kommer, så ta hensyn til lokalklimaet ditt før du setter i gang å beskjære! Kanskje må du vente til april der du bor? Noen gress er vintergrønne og skal ikke klippes i det hele tatt, men bare «friseres med kammen».

I min hage her i Oslo er veksten i gang på prydgressene, til tross for et tynt snølag på bakken. Jeg ser mange grønne skudd på både Calamagrostis, Deschampsia, Molinia og Stipa. Da er det riktig tidspunkt for å beskjære. Venter jeg for lenge, vil jeg kunne skjære bort de nye skuddene sammen med det visne gresset, og dermed blir tilveksten forsinket og redusert. Lar jeg være å beskjære, vil jeg få et ganske trist og halvvissent prydgress resten av sesongen – og det vil jeg jo ikke!

Jeg er glad i å bruke prydgress i hagen. Prydgress skaper spennende kontraster i staudebedet og sammen med busker. Men for at de skal komme til sin fulle rett må de beskjæres tidlig!

Noen arter er mer vare for fukt, som for eksempel Miscanthus, og bør derfor klippes ned sent på våren.

Prydgress skal ikke beskjæres på høsten. De visne bladene og stenglene beskytter planten mot regn og kulde. Beskjærer du på høsten, vil de hule stilkene fylles med vann og planten vil råtne.

 

Mine råd er basert på flere litteraturkilder og mine egne erfaringer fra sone 3 (Oslo)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar