Allium hjelper mot rådyr
,

Rådyr liker ikke allium

Allium hjelper mot rådyr

Rådyrene hadde fordufta lenge før jeg våknet, så det måtte bli et bilde av allium i stedet

Her en natt hadde rådyrene fest i hagen! De forsynte seg grådig av tulipanene mine og nå er det dessverre nesten ingen igjen, med unntak av de som står sammen med allium.

Rådyr dere er søte, men ligg unna tulipanene mine!

Jeg har lenge visst at rådyr skyr allium på grunn av lukten, men til tross for at vi bor rett ved skogen har vi ikke vært plaget av denne søte, men ubudne gjesten før. Men siden jeg er velig glad i allium og har plantet disse mange steder i hagen, er det heldigvis noen tulipaner som har overlevd.

Blomsterløken Allium er i slekt med blant annet kepakløk Allium cepa, hvitløk Allium sativum og gressløk Allium schoenoprasum. Siden rydyrene har oppdaget tulipanene mine, kommer jeg nok til å plante enda mer allium blant tulipanene til høsten!

I tillegg til allium er det flere løkplanter rådyr ikke liker. Både narcisser, scilla og perlelomst kan plantes sammen med tulipaner for å holde rådyrene unna.

Dersom rådyrene vanker i hagen din, kan du velge planter som de ikke spiser. Blant annet liker de ikke bambus, flere aromatiske urter, solbær og stauder som peon, valmue og lavendel.

Flere gode tips til planter som rådyr ikke liker finner du på siden til Universitetet i Oslo og i denne informative bloggposten hos Jeanettes hage.

2 replies
  1. Anne-Sofie andras
    Anne-Sofie andras says:

    Dette stemmer nok bra med vår erfaring. Vi har masse tulipaner med allium og de får stå i fred.

    MEN: har du tips til hva vi kan plante med roser for at de skal få stå i fred??🌞

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar