Temperaturmåleren viser at komposten holder god temperatur og er i den varme fasen

Komposten er godt i gang og temperaturen øker jevnt. Det betyr at nebrytingen går som det suser!

Det er ca. 2 måneder siden jeg kjøpte Hurtigkomposten fra Biolan og startet å kompostere. Så dette er jeg fortsatt helt nybegynner på! Vi har enda ikke tømt komposten for første gang, så det gjenstår å se hvordan resultatet blir, men det ser lovende ut. Jeg gleder meg til få egenprodusert kompost og syns dette er virkelig meningsfult å gjøre. Hva er vel bedre enn å bruke matrester man uansett måtte kaste, til å lage kompost som man kan dyrke sin egen mat i!

 

Slik kommer du i gang med varmkompostering

  • Først legger du et ca. 5 cm tykt lag med kompoststrø i bunnen. Deretter kan du begynne å fylle på med matavfall.
  • Fyll på med matavfall ofte. For hver gang strør du et lag med kompoststrø på toppen, slik at komposten ikke blir for våt.
  • Følg med på at temperaturen ikke synker. Komposten må ikke bli for våt og det skal heller ikke lukte stygt av den.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar