DSC_4873Hei, jeg heter Gunnhild og det er jeg som står bak bloggen tante grønn. Jeg er landskapsarkitekt og jobben min er å skape uterom og omgivelser det skal være godt å oppholde seg i. Landskapsarkitektur favner vidt, fra utforming av hager, skoler og parker, til byrom og store inngrep i landskapet.

Denne bloggen skal handle om den delen av landskapsarkitekturen jeg liker aller best. Om hage, form, planter og økologi. Og om hageglede. Det meste med min egen hage som utgangspunkt. Vi flyttet inn i en tomannsbolig fra 70-tallet i 2010, med en liten hage som stort sett bare bestod av plen, tuja og to rhododendron. Så her trengtes en dose landskapsarkitektur for å få frem potensialet.

Sommeren 2011 ble jeg alvorlig syk etter å ha fått hjernehinnebetennelse. Jeg har nå vært syk i snart tre år. I  denne vanskelige tiden har hagen vært som terapi og medisin for meg. Lenge var det ikke mye jeg klarte, men litt etter litt og med solid innsats fra mannen min og to ivrige småtasser, har hagen tatt form.

Hagen vår er ikke så stor, så utgangspunktet har vært å bruke de stedegne kvalitetene og skape mye av lite. Dette er et at temaene jeg ønsker å skrive om. Bloggen vil også handle om økologisk hagebruk, kjøkkenhage, form og design. Jeg håper bloggen vil være inspirerende og interessant, uansett om du har en liten balkong eller en stor hage. Stikk innom av og til, så ser du hva det blir til etter hvert.