Gunnhild på sykkel

OM MEG

Hei, jeg heter Gunnhild Bårdsnes og står bak tantegronnshage.no. Jeg er landskapsarkitekt og her deler jeg inspirasjon og hageglede med dere.

Landskapsarkitektur handler om å skape uterom og omgivelser det skal være godt å oppholde seg i. Landskapsarkitektur favner vidt, fra utforming av hager, skoler og parker, til byrom og store inngrep i landskapet.

Denne bloggen skal handle om den delen av landskapsarkitekturen jeg liker aller best. Om hage, form, planter og økologi. Og om hageglede. Det meste med min egen hage som utgangspunkt. En liten byhage, som stort sett bare bestod av plen, et par thuja og noen rhododendron da vi flyttet inn. Ikke ulikt det mange andre opplever når man kjøper seg hus. Så her trengtes en dose landskapsarkitektur for å få frem potensialet!

Hagen vår er ikke stor, så utgangspunktet har vært å utnytte de stedegne kvalitetene og skape mye av lite. Å skape rom og dele hagen inn i soner er fullt mulig selv om plassen er knapp. En liten hage kan bli både frodig og innholdsrik og likevel virke større enn den var, med et godt grep om form og design.

Bloggen handler også om økologi. Om å dyrke sine egne grønnsaker i en liten kjøkkenhage. Om kompostering og jord. Og om hvordan du kan få en frodig og økologisk hage uten å bruke kunstgjødsel og giftstoffer.

Jeg håper bloggen vil inspirere deg, uansett om du sitter med en liten balkong eller en stor hage.

Instagram

Siste
Kommentarer
Tags

Facebook

Stikkordsky