4 replies
  • Gunnhild
   Gunnhild says:

   Hei Ingunn! Det gjør jeg. Det står ute i en krukke hele vinteren, faktisk uten noe tildekking, og det går helt fint:) Et utrolig fint gress med flotte høstfarger:)
   La gresset stå hele vinteren, til våren kommer (mars), da klipper du det ned til ca.10 cm. De hule stenglene vil fylles med vann og gresset vil råtne dersom det klippes ned på høsten. Jeg bor i Oslo, sone 4. Hvor bor du?

   Svar
 1. Ingunn
  Ingunn says:

  Hei Gunnhild 🙂 Så flott! Det er ikke så mange fine gress som er herdige her i vintre som er vintre om du skjønner 😉 Jeg har f.eks hatt Miscanthus s. ‘Morning Light’, det klarte ikke vinteren i fjor. Bronsestarr har heller ikke klart seg. Jeg bor i sone 3-4. Liker så godt de gyldne gressene! Er ditt gyldent hele sesongen? Hvor har du kjøpt det? Jeg kan ikke finne det på norske sider, knapt nok utenlandske.

  Svar
  • Gunnhild
   Gunnhild says:

   Hei Ingunn!
   Jeg er helt enig, de gylne gressene er kjempefine! Men det er som du sier ikke så godt utvalg av dem, i alle fall ikke herdige sorter.
   Molinia caerulea `Heidezwerg` er ikke gyllent hele sesongen, den gylne fargen på stenglene kommer på ettersommeren/høsten. På sommeren har det grønne stengler, men aksene har en fin gyllen brun/rød farge. Litt usynlig i hagen tidligere på sesongen, syns jeg, men trer virkelig frem med den gylne fargen på høsten. Kjøpte det på plantasjen på Skullerud i Oslo. De har en stor staudeavdeling og har det siste året begynt å få et ganske bra utvalg av prydgress. Jeg har kjøpt alle prydgressene mine der.
   Jeg har også prøvd bronsestarr, men klarte dessverre heller ikke å få det til å overvintre. Det var kanskje fordi de stod i en krukke eller kanskje fordi jeg ikke dekte dem til. Hvem vet?
   De gressene jeg har best erfaringer med i hagen min og som har overvintra flere år, i tillegg til M.c. `Heidezwerg` er, Carex morrowii `Ice Dance`, Stipa pennata, Deschampsia cespitosa `Goldschleier`, Calamagrostis acutiflora `Avalanche`, Calamagrostis acutiflora `Karl Foerster` og Helictotrichon sempervirens. Av disse er nok favoriten min Calamagrostis acutiflora `Karl Foerster`. Det gresset har øliksom alt syns jeg. Det er herdig, får gylne farger på høsten, er høyt og fint og er derfor flotte i staudebedet. I tillegg holder det formen godt utover vinteren, slik at staudebedet har noe innhold, selv på vinteren.
   Lykke til med gressjakten:)

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg inn en kommentar